När det kommer till inredning är det bara fantasin som kan sätta stopp för hur långt man kan gå. De flesta människor inreder sina hem så de inte står ut för mycket i mängden, hem som de flesta kan känna sig hemma i. Man vill, som med alla andra områden i livet, inte stå ut för mycket och bli kallad underlig. Samtidigt som hemmet ska spegla den man är så följer man de trender som sätts så man kan bjuda hem nära och kära utan frågor som ”Hur tänkte du här?”. Att smälta in i världen är något vi försöker med oavsett som det är i en folksamling eller bland vänner.

Unik brasiliansk design

Galleri i hemmet

Men det finns människor som vågar vara annorlunda och som följer sin egen väg oavsett vad, även när det gäller inredningen i hemmet. En av dessa människor är Houssein Jarouche, en entusiast när det kommer till konst och design, ville ha ett hem som gav känslan av att vara i ett galleri. Det skulle kännas slumpmässigt och oväntat på samma gång som det känns enhetligt. För att lyckas få sin lägenhet så som han ville vände han sig till Triptyque, en Brasiliansk arkitekt studio. Dessa fick i uppdrag att designa ett hem som mötte det han ville ha.

Lika barn leka bäst

Efter ett tidigare samarbete där Triptyque designade Jarouches design butik MiCasa i São Paulo så var dessa ett självklart val när det kom till designen av hans hem också. Dessa är de bästa i området och de bevisade de när de gjorde hans butik. Med ett redan etablerat förtroende gav han studion total kreativ frihet i skapandet av designen. Det tog dem endast ett år för transformeringen av lägenheten på 300 kvadratmeter, ett bevis på hur allting blir mycket lättare när likasinnade filosofer möts. Resultatet blev ett av de mest fascinerande hem man kan finna, ett hem som reflekterar ägarens väsen perfekt och är fullt utav inspirerande kontraster och oväntade överraskningar.

En tom canvas

Lägenheten planerades som sagt som ett stort galleri med sammankopplade rum utan någon etablerad funktion, målet var att simulera oväntad hantering och ge en typ av frihet till ytorna. Det huvudsakliga konceptet var att ena utrymmet och dela in det i mindre rum. Det allra första steget blev därför att tömma utrymmet och observera de potentialer som fanns, nästa steg var att skapa en ny hierarki som gav privilegium till kontinuiteten av utrymmena. Det tredje steget var att söka och skapa ett eget språk för att kunna låta utrymmet uttrycka sig själv.

Låt möblerna prata

Ett av arkitekternas mål var att behålla denna kontinuitet utan att störa rikedomen i det interna utrymmet. Lägenhets strukturen öppnades upp så mycket man kunde för att för att göra rum, där installerade man en spektakulär bokhylla, köket och gallerierna. Rå betong, slitna trägolv och rostfritt stål ger tillsammans med de vita väggarna karaktäristiska element. De ger även en minimal men varm identitet till utrymmet och konsten tillsammans med möblerna som får det utrymme de behöver för att få sin väsentliga synlighet.

Låt möblerna prata