Extremt design i ett hem är ovanligt, de flesta ser till det som är tidsenligt och modernt blandat med sina favoritalster som de samlat på sig genom åren. Stora genomflytande ytor med en stilren inredning är inte ovanligt att finna i ett hem, shabby chic har också blivit väldigt populärt. Men något som dyker upp mer och mer är det så kallade compact living. Med den bostadsbrist som råder är det kanske inte så konstigt att man behöver flytta in i mindre lägenheter och hus där man får offra yta för tak över huvudet. Det är dock inte bara av denna anledning man väljer ett litet boende, många är trötta på stora ytor att städa och känner sig mer bekväma i små hem.

Compact Living

Två flugor i en smäll

Men med ett litet boende behövs också ett bra system och olika knep för att kunna ha ett vettigt upplägg på förvaring, dessutom kan det bli svårt att finna plats för de möbler man vanligtvis brukar ha i ett hem. Säng kan tillexempel vara ett av dessa problem, det burkar lösas med ett sov loft där man har sängen placerad. Har man inte tillgång till ett sov loft så kan bäddsoffa vara ett alternativt, förr brukade dessa se lite trista ut och utseendet på dessa gjorde att man visste precis vad som var en bäddsoffa och inte. Nu för tiden så är utformningen på bäddsoffor så varierande att de smälter in i omgivningen, det är oftare människor blir förvånade över att det faktiskt är en bäddsoffa.

Säng i taket

En loftsäng är inte den snyggaste inredningen, framförallt inte i ett vardagsrum och en bäddsoffa kan kännas som för mycket jobb.  Det finns dock andra alternativ, man kan med hjälp av en anordning ha en säng som kan hissas upp i taket när den inte används. På golvet kan man ha soffa och soffbord ståendes på golvet för att sedan sänka ner sängen när det är dags att sova, sedan höjs den upp igen och ordningen undertill är återställd. Inte en massa bärande och flyttande av tunga saker hit och dit.

Dolda utrymmen

När det kommer till förvaring kan det bli svårt att hitta plats för bokhyllor och liknande, då gäller det att utnyttja alla tomma ytor som finns i hemmet. Trappor är ett sådant ställe där det finns utrymme man kanske inte tänker på att använda och många små boenden har två våningar, detta för att kunna bygga på höjden och på så sätt ha plats för fler hus bredvid varandra. Men åter till trapporna, här finns olika lösningar på hur man kan ha förvaring. Antingen kan själva steget i sig vara en låda som går att dra ut, detta alternativet kan dock göra det svårt att komma åt allt som finns i lådan och det är inte säkert att man kan utnyttja hela utrymmet. Har man plats på sidan av trappen så kan man ha antingen lådor eller skåp här. Lådorna gör det lättare att få en bra översikt och komma åt det man vill ha utan att behöva leta.

Dolda utrymmen