Låt oss prata om inredningsdesign och framför allt om det för barn. Att designa interiörer för barn innebär att man känner igen deras individuella intressen, passioner och fritidsintressen. Men det behöver inte bara vara bakgrundsbilder med Mickey Mouse-tema; nyckeln är att hitta föremål som tilltalar barn och fortfarande har estetiskt värde. Dessutom bör designen vara sammanhängande. Så när vi går in i ett nytt decennium, låt oss titta på några av inredningstrenderna för barn.

Varma färgpaletter och levande accenter

Barn, oavsett ålder, älskar färgglada interiörer. Nyanser som djuprött, kanariegult och mandarinorange kommer att lysa i år. Fuchsiarosa, persikakoraller och terrakottabrunt – varmare färger med en modern twist förväntas också bli populära kommande år. Om du inte är redo att göra en stor förändring, börja med kuddfodral, gardiner, bordsklädsel och små dekorationsinredning. Ljusa färgade kuddar kan till exempel höja stilen i ett annars vanligt rum.

Eftersom vårt samhälle omfattar en miljövänlig livsstil är det viktigt att lära dina barn om hållbarhet. Införandet av hållbara element i designen kan hjälpa en att införa värdena för att skydda och vårda miljön hos barn från en ung ålder. Snart kommer de främsta trendsättarna inte att vara plast eller andra syntetiska material utan återvunna och andra föremål. Fokus kommer att vara på etiskt framställda dekorartiklar som också är miljövänliga. Användning av lokalt skördade material som bambu, jute, rotting etcetera kommer också att bli vanligare. Detta kan inkludera bambukorgar, jutemattor och stolar och till och med klädsel gjord av säckvävgarn.

Varma färgpaletter och levande accenter

Naturinspirerade element

Naturen spelar en ganska inflytelserik roll i inredningsvärlden. De senaste åren har ökningen av naturinspirerade designtrender visats och kommande år kommer inte att vara ett undantag. Att integrera naturinspirerade element i inredningen får dina barn också att bry sig om sin omgivning från en ung ålder. Du kan använda trämöbler med naturliga påverkan för att lägga till en rustik touch. Gå efter mönster som har markeringar och knutar och replikera riktiga träd. Dessutom ger föremål som kvistar, småsten, stockar, drivvedstycken, torkade blommor, fjädrar, kottar, eleganta dekorbitar. DIY-inredningsartiklar är också något som gör comeback snart.

I stället för att köpa väggkonst, förvandla i stället dina barns ritningar till inramade bitar. Du kan också uppmuntra dina barn att göra hantverk för sina rum eftersom det kommer att framhäva deras kreativa sida. Om de är under fem år kan du fortfarande involvera dem i processen. En annan trend som går stort nu är en tavelvägg där barnen kan visa upp sin kreativitet och ändra dem när de vill! Inomhusväxter kan leva upp i vilket utrymme som helst, oavsett storlek och stil. Även om kaktusar och suckulenter är ganska populära, kanske de inte passar bra för de yngre. Välj i stället växter som är lätta att underhålla och som kräver minimalt underhåll. Se också till att dina barn inte har en allergisk reaktion mot någon specifik växt. Det finns mycket mer om detta område men detta var lite om de hetaste trenderna. Vi hoppas att detta var intressant och inspirerande.