Att designa sitt hem kan idag vara klurigt med alla olika inredningsstilar som finns att insparas av och det kan därför vara svårt att komma fram till vilken stil som passar bäst i ens egna hem.

Viktigt att komma ihåg ska förstås vara att man bör gå efter ens eget tycke och smak samtidigt som det kan vara smart att insparas av vad som faktiskt är modern just nu. Inspireras av vad som är modernt samtidigt som det också kan vara bra att få in ens egna personlighet när man inreder. En vanlig design som många väljer att insisteras av är det orientaliska designen men vad är egentligen orientalisk design? Det som förknippas med den orientaliska designen är att det är en design som känns lite mer exotisk än många andra inredningsstilar. Vanligt i den orientaliska designen stora mönster och mycket färg. Ett bra exempel är stora mönstrade mattor där det heller inte är speciellt ovanligt om det finns flera mattor i ett rum för att de på så sätt ska kunna täcka stora ytor av golvet. Känslan med den orientaliska designen ska vara exotiskt samtidigt som det också ska vara hemtrevligt. Det ska vara ett hem att trivas i och ett hem med mycket personlighet. Frågan är kan en design berätta en historia? Det är troligt att just den orientaliska designen kan göra just det. Att designa sitt hem i en orientalisk design behöver nödvändigtvis inte betyda att hela ens hem måste vara i orientalisk stil. Det många gör är nämligen att blanda det orientaliska med den designen man haft sedan tidigare, så som en skandinavisk design. Ett exempel kan vara att blanda lite moderna möbler med orientaliska vilket då utgör i en bra mix mellan exotiskt och modernt. Vågar man blanda stilarna så kommer ens hem att få mycket personlighet och chansen att verkligen trivas hemma är stor. Inser man sedan att det faktiskt är den orientaliska stilen som man föredrar så är det enkelt att stegvis börja köpa mer och mer prylar och möbler i just den stilen, våga testa och se vad som känns bäst.

Inspiration från Asien


Den orientaliska designen har tagit stor inspiration från den asiatiska designen och hur hemmen ofta ser ut i bland annat Japan, Kina och Thailand. Hur kan det se ut då? Det handlar om personlighet i inredningen. Väggarna är ofta ljusa och sedan väljer man helt enkelt att blanda det med lite mer färgstarka färger så som en färgglad soffa och gärna trämöbler med ett mörkt träslag. Det är vanligt att färgskalan är orange, röd och lila med ett inslag av guld och silver. Det gäller att blanda färger, gör man det rätt så kommer färgmixen att bli fin och det blir lätt att trivas i sitt hem. Förutom stora mönster och mycket färger så är den orientaliska designen en design som tycker mycket om naturen. Därför finns det gärna också mycket växter i ett hem med orientalisk design för att helt enkelt utge en sval och lugn känsla.

Inspiration från Asien