Annorlunda projekt som det Tryptyque gjorde på Houssein Jarouches lägenhet kan man förstå blir extra roliga, det är inte varje dag chansen till ett sådant projekt dyker upp. Inflytandet av den brasilianska stilen tropikalism på projektet gav teamet en stor entusiasm. Liksom beskrivningen av denna stil ”Något organiskt, intensivt, sensoriskt, vegetal, pulserande, omoget och utom kontroll”, var det samma sak man gick efter som inspiration för denna lägenhet. Och det var något man lyckades bra med, lägenheten går långt bortom dessa ord med sina inspirerande juxtapositioner och en svår tämjd personlighet

Unik brasiliansk design – del 2

Treme Treme

Finns det något i denna lägenhet som fångar ens blick vid första titt så är det bokhyllan, med sin monumentala struktur omfamnas den tekniska kärnan av byggnaden, alltså hissar och trappor. Den kallas Treme Treme och är specialdesignad av Triptyque. Denna bokhylla är närvarande i alla rum och definierar hela projektet, genom denna bokhylla går ingången till själva lägenheten. Det är som att gå rakt in i en grotta, genom mörkret mot ljuset. Det är som en gigantisk skulptur som sätter den huvudsakliga tonen för lägenheten och är samtidigt den bästa displayen för alla de samlingar som ägaren kan tänkas ha.

En reflektion

I köket för betongen en dialog med det rostfria stålet på lådor och dörrar, något som tillför en viss dynamism till hela konceptet och ger ett intryck av en allestädes närvarande rörelse. Förvånande nog så är det den färg som tillsätts i och med konsten som blir den enande faktorn för alla dessa kontraster, antingen får de saker och ting att se förbindliga ut eller så imponerar de sig själva. En sak är säker, de får huset att se levande och varmt ut. Färgerna är en reflektion av Jarouches personlighet, han samlar på objekt som han köper då han reser, saker från sin barndom och sådan han får från andra människor. Dessa älskar han sedan att mixa och han håller allt som är viktigt för honom nära sig själv, det är hans livsstil.

Perfekt sammansättning

Om alla hem är en reflektion av dess ägare så reflekterar denna Jarouches stora passion för den samtida kulturen, dessutom den stora fascinationen för samlande som ett sätt att förstå sig på livet. Den bekymmerslösa andan av huset och sättet som objekten är placerade på gör så man får känslan av att vara mitt i en stor fest, full an inspiration och överraskningar. Här blandas leksaker, reklam produkter och speciella kampanjföremål med antika skatter och konstföremål i på ett utmanande sätt. Vart man än befinner sig i lägenheten så ser de på en. Även möblerna passar in perfekt i detta specifika universum. Dessa möbler har han speciellt valt ut från sin butik som är full av designföremål. Allting flyter samman till en unik och fantastisk miljö som inte går att hitta någon annanstans än i just hans hem. Ett modigt och annorlunda val av design som gör det mer spännande än det man ser i de flesta bostäder, ett hem som verkligen visar vem som bor där och skvallrar om vem han är.

Perfekt sammansättning